Plannen maken en doelen stellen. Wat wil jij bereiken met jouw business? En hoe doe je dat? Zijn jouw doelen meetbaar en haalbaar oftewel SMART? Het klinkt allemaal zo makkelijk, maar je weet inmiddels wel beter. Er komt dagelijks zoveel afleiding op je pad, dat al snel de waan van de dag de regie overneemt en jouw doel op de achtergrond raakt. Herkenbaar? Lees hier mijn tips voor meer focus.

Zo houd je de focus op je doelen

  1. Vraag je bij al je activiteiten telkens af, of deze bezigheden je dichter bij je doel brengen. Is het antwoord nee, parkeer deze activiteit en ga verder met waar je gebleven was.
  2. Maak dagelijks kleine stappen. Stel niet te hoge eisen aan jezelf waardoor je kans hebt om af te haken of je dagelijkse doel niet te halen. Begin klein.
  3. Verlies je doel niet uit het oog. Dagelijks krijg je nieuwe input waardoor je wordt afgeleid. Zorg voor de juiste mindset door een moodboard in je zicht te plaatsen of te mediteren.
  4. Staar je niet blind op je doel. Zie het niet als eindbestemming maar iets waar je continu aan werkt totdat het klaar is en je weer verder kunt met iets anders. Een nieuw doel. Zorg dat je blij wordt door aan je doel te werken anders kun je beter op zoek naar een ander doel waar je wel blij van wordt.

Zelf met jouw bedrijfsdoelen aan de slag?

Wil jij ook met jouw plannen aan de slag en leren hoe je ze haalbaar maakt? Laat dan hier hier je contact gegevens achter.