De Kerstvakantie is er voor mij de ideale tijd voor. Plannen maken en doelen stellen. Lekker twee weken vrij en wat aanrommelen. En dan duurt het meestal maar even of het begint wel te borrelen. (Nee, geen Oudejaarsborrel, ik bedoel in mijn hoofd.) Over: wat wil ik bereiken in 2017? En hoe doe ik dat? Ik bedenk wat mijn doelen zijn voor het nieuwe jaar. Maak ze meetbaar, haalbaar en, focus! Bij dat laatste, daar wil het bij mij nog wel eens mis gaan. Het klinkt allemaal zo makkelijk, maar ik weet inmiddels wel beter. Er komt dagelijks zoveel afleiding op mijn pad, dat al snel de waan van de dag de regie overneemt en mijn doel op de achtergrond raakt. Herkenbaar? Lees hier mijn tips voor meer focus.

Zo houd je de focus op je doelen

  1. Richt in de dagelijkse gang van zaken je aandacht en energie alleen op je doel. Overdag zijn er tal van zaken die je aandacht afleiden. Vraag je bij al je activiteiten telkens af, of deze bezigheden je dichter bij je doel brengen. Is het antwoord nee, parkeer deze activiteit en ga verder met waar je gebleven was.
  2. Maak dagelijks kleine stappen. Stel niet te hoge eisen aan jezelf waardoor je kans hebt om af te haken of je dagelijkse doel niet te halen. Begin klein.
  3. Verlies je doel niet uit het oog. Dagelijks krijg je nieuwe input waardoor je wordt afgeleid. Zorg voor de juiste mindset door een moodboard in je zicht te plaatsen of te mediteren.
  4. Staar je niet blind op je doel. Zie het niet als eindbestemming maar iets waar je conitnue aan werkt totdat het klaar is en je weer verder kunt met iets anders. Een nieuw doel. Zorg dat je blij wordt door aan je doel te werken anders kun je beter op zoek naar een ander doel waar je wel blij van wordt.

Zelf met je doelen aan de slag?

Wil jij ook met je plannen voor 2017 aan de slag en leren hoe je ze haalbaar maakt? Kom dan naar mijn marketing inspiratie sessie “Doelen stellen” op donderdag 26 januari van 10.00-11.30 in het Maxima Centrum in Burgum.
Kosten € 20,-.