Het is al een tijd lang superdruk op de zaak met van alles en nog wat en eigenlijk komt er alleen maar meer werk bij.  Door de drukte krijgen nieuwe projecten geen kans. Je gaat over op de automatische piloot en dat is funest voor je creativiteit. Je hebt minder zin in je werk en je energie neemt af. Herken je jezelf hierin? Dan is het is tijd voor pas op de plaats en om voor jezelf na te gaan wat jouw drijfveer is.

Zo word je weer blij van je werk

  1. Ga voor jezelf na wat je grote doel is en welke werkzaamheden naar je doel leiden. De rest is bijzaak en dus minder belangrijk. Maak hier keuzes in.
  2. Welk persoon of bedrijf bewonder je en waarom? Hoe hebben ze dit bereikt? Kijk wat jij hiervan kunt leren.
  3. Ontmoet nieuwe mensen. Hoe zit het met je netwerk? Kom je op plekken waar altijd dezelfde mensen zijn? Skip dan een activiteit. Ga op zoek naar een nieuw netwerk waar andere mensen komen die ook weer een nieuwe doelgroep voor jou kunnen zijn.
  4. Volg een workshop, seminar of opleiding. Door nieuwe kennis krijg je weer andere inzichten en inspiratie.
  5. Sluit je aan bij een denktank of richt er zelf eentje op. Heb je een vraagstuk waar je mee zit en kom je er niet echt verder mee? Nodig ondernemers uit voor wie dit onderwerp ook interessant is. Zie ze niet als concurrenten. Samenwerken is ook een optie.

Focus op je doelen en verlies jezelf niet in bijzaken

Bovenstaande tips zijn voor jou vast niet onbekend. Toch is het vaak lastig om als ondernemer gefocust te blijven op je doelen en niet geleefd worden door bijzaken. Mijn ervaring heeft me geleerd dat je van tijd tot tijd moet pauzeren. Dan ga je alles opnieuw overdenken. Je  doelen opnieuw formuleren en maak je een nieuw plan van aanpak met nieuwe actiepunten.

Op dit moment is het voor mij het juiste moment om weer een nieuw plan te maken. Zo begin ik weer helemaal fris aan 2018.

 

Stuur mij meer van deze tips en tricks