Pas jij regelmatig jouw etalage aan? Je etalage is een weerspiegeling van wat er allemaal in je winkel te koop is. Omdat je een ruim assortiment hebt kun je naar hartelust wisselen en ben je daar vol passie mee bezig. En hoe vaker je van etalage wisselt hoe meer kans dat voorbijgangers iets zien waardoor ze even binnen lopen.

Jij moet er zelf voor zorgen dat je pagina op Google/mijnbedrijf regelmatig vernieuwd wordt.

Hoe gaat dat met jouw andere etalage? Die digitale op Google? Hier kijk je misschien niet automatisch dagelijks naar. De kans is dan ook groot dat je vergeet dat hij er is. Maar met deze etalage werkt het net zo als met de etalage van jouw winkel, vernieuw je niet, dan werkt hij ook niet voor je zoekresultaten. De zoekmachine scant namelijk op actuele informatie. Je moet er dus voor zorgen dat je pagina op Google/mijnbedrijf regelmatig vernieuwd wordt. Zodat de zoekmachine jouw bedrijf opmerkt. Pas je niet regelmatig je informatie aan dan zak je steeds verder weg.

Is het al een tijdje geleden dat je op Google/mijnbedrijf was, dan is het nu tijd voor actie!

In 3 eenvoudige stappen is jouw Google bedrijfspagina weer helemaal actueel.

1. Google nu direct je bedrijfsnaam en kijk welke informatie zichtbaar is.
2. Let op de tekst. Kloppen de (zondag) openingstijden, de feestdagen etc.
3. Klopt de fotografie met het seizoen en dekt het de lading van wat je verkoopt? Fotografie is de grote nummer 1 trigger. Een goed gekozen plaatje zegt vaak meer dan 1000 woorden. Wees kritisch op de foto’s die je gebruikt.

Wist je dat je in Google Mijn bedrijf ook berichten of evenementen kunt plaatsen? Deze post is zichtbaar in je weergave in Google en blijft een week staan. Superhandig want degene die op zoek is naar jouw diensten krijgt gelijk deze extra informatie mee.

Heb jij je bedrijfsnaam nog niet geclaimd? Doe dit dan gelijk. Je krijgt een inlogcode toegestuurd en kunt hierna gelijk aan de slag en jouw bedrijfsinformatie in Google zetten. Heb hulp hierbij nodig? Neem dan contact met mij op. Ik vertel je graag meer over online zichtbaarheid en vindbaar zijn op het internet.

 

Pin It on Pinterest

Shares