Schrijfangst. Herken je dat? Je bent ondernemer en goed in je werk. Je klanten zijn op zoek naar oplossingen en jij barst van de goede ideeën en ervaringen. Allemaal expertise die je graag wilt delen. Je weet dat bloggen de ideale manier is om dit te doen. Op deze manier bereik je lezers die geïnteresseerd zijn in jouw product en groeit je publiek het snelst. Maar je hebt je twijfels. Schrijf ik wel goed genoeg. Is het wat je te melden hebt wel boeiend genoeg. Hoe begin ik?

Allemaal vragen die je belemmeren in je creativiteit. Stop met deze gedachten en begin gewoon!

Wat houdt je tegen? Voor een blog hoef je helemaal niet geweldig goed te kunnen schrijven. Bloggen is laagdrempelig en iedereen moet de tekst kunnen begrijpen. Daarom gebruik je gewoon spreektaal. Dat maakt je teksten ook herkenbaar voor je klanten. Omdat het jouw stijl is en hiermee heb je jouw stempel op de boodschap achter gelaten. Stel je voor: een klant komt bij jou met een probleem. Jij beschikt over alle kennis en kunde om dit probleem op te lossen. Bedenk wat je antwoord zal zijn op de vraag aan deze klant. Waarschijnlijk heb je deze vraag al honderdmaal beantwoord aan jouw klanten dus denk hier verder niet bij na maar schrijf het precies zo op zoals je het aan de klant zou vertellen. Schrijf het antwoord helemaal uit. Hiermee heb je de basis gelegd voor je eerste blog artikel. Laat wat je geschreven hebt verder voor wat het is en lees het op een later moment nog een keer na. Wanneer je het naleest ga dan niet schrappen en herschrijven. Maak als het nodig is een paar kleine aanpassingen.

Waarschijnlijk sta je versteld van wat je hebt geschreven

En nu? Wil je verder schrijven aan je eerste blog? In Blogcafé behandelen we alle facetten van het bloggen. Over pakkende titels, hoe push ik mijn lezers om te reageren, meer verkopen via een blog en hoe kom ik aan onderwerpen. Ondernemers inspireren elkaar en schrijven hier samen aan hun volgende blog of maken nieuwe content van bestaande teksten.

Blogcafé is jouw stok achter de deur.

 

blog alert

een wekelijkse blog reminder
met 7 dagen
content inspiratie
en tips & tools

Pin It on Pinterest

Shares